Бъди щастлив !

"Аз мечтая и играя"

Подготвили сме 9-дневна обучителна програма „Аз мечтая и играя". 

Тя е насочена към всяко дете от 1-ви до 12-ти клас, но може да се преподава и на всяко пораснало дете.В мрежа от 18 горски обучителни центрове, онези деца от българските училища, които и родителите на които искат, ще се докоснат до своята Съзидателна сила: самостоятелното и вдъхновено мислене.

Какво представлява 9-дневната програма?

o   Знанията за живия живот идват лесно и разбираемо чрез най-добрия и естествен учител - Природата!

o   Нагледно-образното мислене, съчетано с игри и практически задачи развива мисълта на детето, без да го уморява

o   То разбира цялостната връзка между всички естествени процеси и явления във Вселената, без да бъде информационно претоварено

o   Детето си припомня най-голямата радост – умението да създаваш живот чрез собствените си усилия

o   Хармоничната връзка с природата учи на хармонично отношение към самия себе си и към собственото бъдеще

В момента предлагаме и по-кратки модули – например от един или два зелени дни, в които ненатрапчиво връщаме децата към мисълта и усещането за неразривната връзка между мен и природата! 

Защо е насочена главно към децата? 

Според нас, дететое най-истинската част от всеки човек.Когато сме все още деца, ние не сме нарушили толкова много своята истинска и съвършена същност, с която всеки от нас се ражда като човек. Децата с много по-голяма лекота усещат съвършенството и красотата на природата и когато бъдат възпитани да я почистват, пазят и възстановяват, те ще пренесат това и в градската среда. А така и градовете ще станат по-красиви, по-чисти и по-подходящи за здравословен живот.

Какво очакваме от родителите?

Очакваме всеки родител да си припомни и честно да си признае, че съвременното училище предлага на нашите децазнания, повечето от които никога няма да импотрябват в живота. При това имги натрапва така, че унищожава технитевродените дарби и унижава човешкото имдостойнство. И в същото време заявява, че работи „в името на децата".

Какво наблюдаваме сега в училище?

Какви влизат децата ни в първи клас? Весели, здрави, вдъхновени, жизнени, бодри, пълни с енергия мънички богове. Но какви излизат в дванадесети клас? Преуморени, обезверени, безразлични, преждевременно състарени био-роботи.

Какво искаме да се случи в училище? 

Тъй като ние самите бяхме за Системата „проблемни деца",  дълбоко и горещо милеем за това, в българското училище да се завърне истинската любов към детето и към живота.

Какво е „учител" за нас? 

Това е само онзи човек, който никога не забравя, че той самият е бил дете и уважава Твореца и Мечтателя във всяко човешко същество. А не му натрапва готови знания, защото не гледа на детето като на „празен съд, в който трябва да се налее". Истинският учител винаги е готов и той да се учи от детето.

Какво искаме да дадем на детето с обучението „Аз мечтая и играя"? 

То е подготовка за най-важните неща от живота. Наричаме ги „нещата, без които не можем". Така освобождаваме детето от грамадите от лъже-знания и го връщаме към същественото: да знае как да бъде здраво и щастливо.

Възможно ли е това да се случи за 9 дни? 

Според нас 9 дни са напълно достатъчни за всяко здраво дете, което не е притеснявано от изкуствени изисквания, за да отключи силата в себе си и да пробуди жаждата си за здрав, пълноценен и щастлив живот. Тези дни ще бъдат сред запазена природа и без диктата на технократичната среда, която преобладава сега в градовете.

 

Този уебсайт е осъществен с помощта на www.ngobg.info