Бъди щастлив !

Проект "Съзидателна сила"

Това е един от вече случващите се любими наши проекти. Представлява система за обучение (теоретично и практическо) в двeразделения – за деца и за пораснали деца!

Обучението за деца,съвсем честно, наречено Аз мечтая и играя, е деветдневно зелено училище, изнесено сред природата и вдъхновено от естествените процеси в нея. Там ние ненатрапчиво припомняме на малките слънчица тяхната сила, уникалността им и вечната им свързаност с природата. Заедно се учим на разбиране и на опазване на заобикалящата ни среда, на нейното обогатяване и дори на сътворение. Учим песни, танци, игри (понякога психологически), модели за справяне в социално-затруднени ситуации. Правим физически упражнения, решаваме теоретични задачи и в честността си подаваме ръка на толерантност между всички ни.

Истината е, че е много трудно да се каже кой кого обогатява в тези срещи с чистотата и вдъхновението на малчуганите, но красивото е, че и двете страни винаги си тръгваме щастливи и по-добри.

Програмата ни е всекидневна и целодневна, като ранните сутрини отдаваме на полезна гимнастика, а вечерите на игри, викторини, танци, сценки и куп забавности.

В момента провеждаме обученията си в хотели и в хижи и понякога с по-кратки програми – например двудневни. Проектът ни обаче предвижда създаването на подходящи бази сред чиста природа, където подготвени от нас обучители-учители-треньори (която дума ви е най-близка) да водят деветдневни безплатни зелени училища за всичките ни бъдещи залесители и приятели наМечта.

За нас е от особена важност всеки, който се докосва до проектите ни и участва в тях, да бъде осъзнат, силен, здрав, смел и вдъхновен. Да съзнава възможностите си и умело да ги използва, да бъде пример за околните. Ние искаме това знание да бъде достъпно и свободно за всички желаещи деца! Прекрасна мечта, нали?

Сега предлагаме на малките, претоварени, поизнервени и пообъркани граждани на Българияняколко дни игра, които неусетно да ги променят. Да ги направят далновидни, смели, силни, спокойни, хармонични, загрижени, самоуверени и осъзнати! Да им дадат ясна и спокойна представа –„Какъв искам да бъда?" „Как искам да го постигна?" „Каква е моята отговорност? Какви са възможностите ми?" „Какво мога да направя за природата, дори и от вкъщи?" и много други. Какво по-прекрасно!

Обучение и тийм билдинг Аз мога най-доброто за пораснали деца (фирми, държавни и частни институции).

То е една от основните „разменни монети", които използваме, за да оправдаем вярата, материалното участие и помощта на нашите вложители и дарители. Това е жива сигурна система за обучение в онова, което прави живота лек и увлекателен - създаването на собственото добро преживяване.

Разработеното от нас обучение обхваща и развива в различна степен всички сфери на битието на един човек, искащ да нарече себе си цялостна и щастлива личност. Тази цел постигаме в разгръщаща се система от практически упражнения и лесно усвоима теория, които предлагаме вън от технократичната забързаност в уединението на най-добрия съветник – природата. Като при това помним, че в природата е добре да не пренасяме "градските" си навици да замърсяваме (в тесния и в най-широкия смисъл на думата), а обратното - в града да пренасяме "природните" умения да създаваме естествена красота и чистота.

Нашето обучение, което може да се нарече и „тиймбилдинг", обещава очистването на всеки отделен участник и следователно и огромното покачване на продуктивността на груповата работа на целия екип. То развива вярата на отделния човек в себе си, съзидателното използване на всичките му вродени дадености, радостта от живота и жаждата за постигане на истинско щастие днес и завинаги. То развива обаче и доверието в отделните хора от екипа един към друг, помага им спокойно да разкрият и да опознаят по-добре истинските си същности и специфични характери и с радост да се приемат такива, каквито са. Доброто доверие в колектива е най-силната гаранция за успешен бизнес и гарантирано доверие от партньорите и клиентите.

Какво получаваме Аз мога най-доброто?

Всеки участник осъзнава, че собствената му мисъл е началото на всяко нещо в живота му, и така поема пълната отговорност за него. В същото време разбира, че мисълта, лишена от положителни чувства, е безсилна, а мисълта, изпълнена с любов – всесилна. Затова ние с гордост заявяваме, че така наречената „тайна", за която напоследък и филми, и книги, и хора все повече говорят и пишат, не е просто в мисълта на човека, а най-вече в неговите чувства и още по-точно - в себеусещането му. Какъвто се чувстваш и мислиш, такъв ставаш! С чисти чувства и помисли е възможно всичко!

Всяка обучена фирма усвоява съзидателното мислене като свое главно умение, което води до увеличаване на нейната успешност. Отново подчертаваме, че става дума за мислене едновременно „с двете половини на човешкия мозък" и с цялото ни същество!

Печалбите от съзидателното мислене са многопосочни и безкрайни, защото са защитени от технократичната едностранчивост и печалбарската прибързаност. Парите са важна част от "печалбата", но не са нито единствената, нито най-важната част от нея. И в същото време те участват на съответното им място по хармоничен начин в завръщането на светлата надежда, вдъхновената вяра и неописуемото щастие.

- Чувствително, устойчиво, засилващо се подобрение в работния дух на фирмата; крепко и ведро настроение, възстановена и растяща творческа нагласа.

-  По-добро самочувствие на всеки отделен обучен сътрудник, което неминуемо води до чист и сплотен колектив;

-  Вследствие на това – увеличаване на продуктивността на фирмата и нарастване на нейните външни печалби;

-  Чувствително намаляване и постепенно спиране на вътрешните злоупотреби и на немарливостта на работното място;

-  Повишаване на личното и групово физическо и емоционално здраве на включените в обучението сътрудници

Как го постигаме?:

Цялостното обучение може да бъде разделено принципно на три части с еднаква важност. Всяка част се състои от множество упражнения (между 20 и 30 упражнения на част), както и от допълнителна съзидателна заетост на участниците. Естеството на частите е следното:

Първа част-Отключване на съзидателната сила: отделяме на тази отключваща основа три дни с осемчасови всекидневни практически и теоретични упражнения. След нейното провеждане обучаемите са подготвени да навлязат в дълбините на собственото си разбиране за щастие и да намерят своите жизненоважни отговори. Частта се предлага отделно във времето от другите части, но горещо препоръчваме преминаването и на трите нива, за да не останем „недосготвени".

Втора част-Утвърждаване на съзидателната сила: тук именно се провежда тридневната подготовка за затвърждаване на нашата истинска ценностна, необратима промяна. Опитно установихме, че хората най-често губят вяра и надежда за промяна, точно малко след като вземат доброто за себе си ново решение. Ето защо ние създадохме изпитана ситема от методи за каляване на волята, за увеличаване на вярата в себе си и в добрите промени и за устояване на моралните изкушения, за да достигне всеки до мечтания успех. Тази част също можете да поръчате отделно, но само след преминаване през Първа част на обучението.

Трета част-Развитие на съзидателната сила: Никой от обучаемите не би искал просто да постигне по-добро – всеки от хората, които ни се доверяват, мечтае да заживее в най-доброто! Третата, тридневна завършваща част на нашето обучение, ни води към нови полета на осъзнаване, чувстване и развитие на хармонията в живота ни. Достигаме там, където отговорите вече се раждат вътре във всеки от нас с безпогрешна точност и там, където творецът в нас е безвъзвратно събуден.

Всяко поръчано обучение Фондация Мечта изготвя индивидуално за обучавания екип според нуждите на колектива му, конкретната тема, която е по-важна за тях в момента, или свободата им по отношение на времето. Ето защо ние вече предлагаме и еднодневни тренинги, както и двудневни такива, които можем да договорим допълнително.

Свържете се с нас за Вашето предложение!

По време на обучението Ви подаряваме:

1. Дни сред съживяващата природа, където ще „презаредите батериите", а след като усвоите преподаваните от нас знания и умения – няма да имате нужда от батерии!

2. Грижливо подготвена културна вечерна програма, която всеки ден е различна, за да ни е интересно и забавно;

3. Едночасова всекидневна психологическа консултация (беседа) на един от обучаемите с един от обучителите или и с двамата наведнъж;

4. Забавна и различна сутрешна гимнастика, която можете да проспите или никога да не забравите – от вас зависи;

5. Нашите знания и умения, дългогодишно натрупани с книжки, дипломи и много „проба-грешки-поправки";

6. Възможност за честна самооценка и положителна промяна с нашата подкрепа;

7. Много рекламни материали и лични подаръци от Фондация „Мечта";

8. Грамота за завършен курс (или степен на курса) за съзидателна сила „Аз мога най-доброто".

Имаме смелостта и вдъхновението, светлата сила и спокойствието да ви преподаваме своето обучение "Аз мога най-доброто", защото изворът на наученото сме самите ние, нашите лични преживявания. И двамата сме чели достатъчно много "на хартия", за да осъзнаем, че "главната книга" е написана вътре в самите нас. Позоваванията и "препратките" са винаги към нашия личен опит. Спазваме Хипократовото послание да предписваме само онова, чието благотворно влияние сами сме изпитали върху себе си. Вие непременно ще го усетите, когато ни задавате въпроси! Можете да ни имате доверие!

 

Този уебсайт е осъществен с помощта на www.ngobg.info